Blog 2 Ideeën met landelijke fotolijstjes

 

 

Ideeën met landelijke fotolijstjes

In deze blog laat ik je diverse ideeën zien met landelijke, brocante of romantische fotolijsten. Hoe leuk is het om een verhaal te vertellen met foto's. Vaak liggen de mooiste foto's in de la van een kastje jammer toch!

 

Fotowand

Om je interieur een persoonlijke touch te geven kun je foto's gebruiken, een verzameling van foto's kan een verhaal vertellen. Maak bijvoorbeeld een mooie fotowand in de kamer maar wat ook een erg leuke plek is is bij de trap. Daar kun je de fotolijsten trapsgewijs ophangen, je kunt kiezen voor diverse afmetingen en vormen fotolijsten in een landelijke stijl

 

 

Je kunt dit idee ook heel strak houden met op elkaar afgestemde fotolijsten, het geeft een super leuk effect en je hebt wat te kijken als je de trap op loopt.

 

Hoe maak ik zo'n fotowand?

Kijk naar de afmetingen van de foto's die je wil gebruiken, dit kun je vast uittekenen op papier en kijken hoe je symmetrie creëert met grote en kleine fotolijsten. Je kunt klein beginnen bijvoorbeeld met het verzamelen van foto's en fotolijstjes en dit later uitbreiden. Ook kun je kiezen om er een spiegel in te verwerken. TIP: hang eerst een spiegel op en "bouw" de fotolijsten in een mooi patroon eromheen!

 

Kleine fotolijstjes

Ook erg leuk en gezellig is het om op een tafeltje of kastje kleine fotolijstjes bijelkaar te zetten in een groepje, eventueel met bijpassende parfumflesjes, zo maak je de leukste hoekjes.

Mijn moeder heeft bijvoorbeeld alle kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen (op dit moment 16) met een babyfoto in een klein zilverkleurig fotolijstje bijelkaar op een oud tafeltje staan, ziet er zo leuk en lief uit! 

 

 

Groepjes maken

Fotolijstjes met steentjes, roosjes en pareltjes lenen zich uitstekend om te combineren met elkaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt ze ook bijvoorbeeld combineren met parfumflesjes en/of een leuke tafelspiegel of handspiegel.

Met deze stijl fotolijstjes in een oudzilverkleur komen de oudste foto's super mooi tot hun recht.

 

 

 

Fotolijstjes combineren

Je kunt hierbij diverse soorten, kleuren en maten fotolijstjes combineren voor een speels effect, hou je het liever wat strakker kies dan voor fotolijsten in dezelfde kleur. Je kunt daarvoor ook rommelmarkten afstruinen en de gevonden fotolijstjes verven in dezelfde kleur. Misschien heb je nog oude gebruikte lijsten liggen die je op kunt pimpen!

   

 

Stijlvolle fotolijsten

Leuke combinaties van ronde en vierkante fotolijsten al dan niet in een brocante look!

 

 

 

Brocante oudzilverkleurige fotolijsten

Op deze foto is gekozen voor een mooie kleur behang met daarop alleen de kaders van oudzilverkleurige brocante fotolijsten. Heel apart en stijlvol!

 

 

Op deze geweldige roze wand is er gebruik gemaakt van een combinatie met goudkleurige romantische fotolijsten in een grote goudkleurige lijst van een (oud) schilderij.

 

Wat ook een super leuk idee is zie je op deze foto. De brocante fotolijstjes zijn gevuld met mooie romantische plaatjes op papier dit kan ook een mooie rol behang zijn die ook op de wand is gebruikt. Love it!

 

Prijzen fotolijsten aangepast

Wat een hele leuke bijkomstigheid is dat alle fotolijsten goedkoper zijn geworden, de prijzen zijn inmiddels allemaal aangepast. Dit heeft te maken met het faillisement van de groothandel vorig jaar. De vorige eigenaar had alles veel te duur geprijst omdat het niet goed ging met het bedrijf. Inmiddels hebben de oprichters het bedrijf (gelukkig) weer terug gekocht en de prijzen zijn weer normaal, sommige lijstjes zijn zelfs wel 25% goedkoper geworden! Dat is super nieuws toch, alle kleine beetjes helpen!

Ik hoop dat je creatieve ideeën uit dit blog hebt kunnen halen, heel veel succes!

Heb jij ook een mooie fotowand gemaakt of een ander creatief idee met fotolijsten?

Stuur gerust een foto wellicht kan ik deze verwerken in dit blog!

info@caatjeswinkeltje.nl

►De fotolijstjes worden alleen nog via pakketpost verzonden, dit omdat ze vaak beschadigd raakten in een brievenbusdoos.

 

 

 

© 2013 - 2024 Caatje`s winkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel