Blog 1 Hoe het allemaal begonnen is...

 

Hoe het allemaal begonnen is...

 

 1987 ⇒ Kapsalon     

 

Laten we beginnen bij het (zakelijk) begin, in Maart 1987, ik was toen 22 jaar, openden mijn man en ik een kapsalon in het dorpje Neer dat ligt in Limburg.

Super leuk natuurlijk en al snel kwamen er 2 kinderen, in 1990 dochter Lotte en in 1992  zoon Job, we waren de koning te rijk! (en nog steeds!) :)

                                                       

Tot op heden werk ik nog steeds mee in de kapsalon op vaste dagen omdat ik het super gezellig vind om met mensen om te gaan en deze iedere keer weer mooier te maken als hoe ze binnen kwamen :)!

In die tijd vond ik het meteen al erg leuk om er verwante artikelen bij te verkopen, zoals haarlak, shampoos, enz..

Gel en wax waren er toen nog niet en er werden nauwelijks haren gekleurd. Wel werden er heel veel permanentjes gezet vooral zo voor de Kerst en Paasdagen was een drukte van jewelste om alle klanten van een verzorgt mooi kapsel te voorzien. Vaak begonnen we voor deze hoogtijdagen al om 7 uur smorgens om toch alles af te krijgen. Wat dat betreft is er ontzettend veel veranderd door de jaren heen maar ik ben blij dat ik deze veranderingen allemaal mee heb mogen maken. 

Mijn schoonouders hadden toendertijd ook een kapsalon en mijn schoonmoeder had daarbij een winkeltje met bijouterien en mode accessoires.

Op een gegeven moment kocht ik leuke spulletjes bij haar in, zoals oorbellen, sjaaltjes en armbandjes deze verkocht ik bij ons in de kapsalon. Fijn dat ik deze kans kreeg!

 

Omdat het toch een hele drukte was met 2 kleine kinderen en in december 1993 en januari 1995 de watersnoodramp meegemaakt te hebben verstreken de jaren snel en er werd ondertussen het een en ander verbouwd. Er werd een stukje aangebouwd en we kregen een nieuwe keuken. Het oude keukentje werd kantine voor het personeel. Door de jaren heen kregen we ontzettend veel concurentie in het dorp maar we bleven het gezellig houden, een lekker kopje koffie serveren, ons werk goed doen en onze vaste klantenkring bleef ons gelukkig trouw.

Barbershop

Ondertussen is mijn man William een opleiding gaan doen voor barbier, mannen kunnen zich nu bij ons laten scheren op authentieke wijze, heerlijk met warme doeken alles erop en eraan!

 

Foto's van de kapsalon/barbershop zoals deze op dit moment ingericht is...

 

 

2009 ⇒ Winkeltje met landelijke woonaccessoires

Maar ik wilde meer op het gebied van verkoop, aangezien ik erg hou van landelijke woonaccessoires en de boel gezellig te maken bleef het kriebelen daarbij vind ik het ook geweldig om kadootjes mooi in te pakken en toen kwam er al snel het idee om van het oude keukentje een winkeltje te maken deze droom werd dan ook werkelijkheid in 2009.

Ondertussen hadden we wat minder personeel en de kantine schoof op naar de berging. Het winkeltje was maar klein en mijn moeder noemde me vroeger Caatje dus de naam was snel verzonnen, Caatjés winkeltje was geboren!


Enkele foto's van het winkeltje met landelijke woonaccessoires, het staat behoorlijk vol maar wel erg gezellig!

 

 

 

 

2013 ⇒ Webshop


Maar Caatje wilde nóg meer, zolang ik het samen met het werk in de kapsalon kon combineren was het prima! Toen kwam het idee om er een webshop bij te beginnen. Een voordeel is dat we de kapsalon aan huis hebben dus kon ik in de lege uurtjes en savonds aan de webshop werken. De webshop ging online op 15 augustus 2013 helemaal blij!!

 

Mijn eerste logo...

 

Toen ik met de webshop begon wist ik van toeten nog blazen maar ik ben gewoon begonnen en al doende leert men zeggen ze weleens, nou ik kan je zeggen dat is ook zeker zo!

Het was ontzettend veel werk, dat had ik nooit verwacht er zijn heel wat uren in gaan zitten maar ik vind het zo ontzettend leuk om te doen dat het het dubbel en dwars waard is. Na bijna een week, (ik gaf de moed al een beetje op) kwam de eerste bestelling binnen ik kreeg er gewoon kippenvel van!

Er werd een draaimolentje, zo'n leuk muziekdoosje voor een babytje besteld, ik heb het super lief ingepakt met een mooi kaartje en kadootje erbij en wat voelde ik me trots toen ik het eerste pakketje naar de post ging brengen. Ik besteed altijd veel aandacht aan het inpakken van de spulletjes, mijn doel is om een glimlach op het gezicht van de klant te toveren bij het uitpakken van het pakket. Ik krijg hier dan ook veel leuke berichtjes over en als er dan weer een mooie resensie binnenkomt maakt mijn hart een sprongetje! Dat maakt het ook zo leuk om van iets onpersoonlijks, wat online toch eigelijk is, toch een beetje persoonlijker te maken.

 

2016 ⇒ Magazijn

 

Ondertussen zijn we in augustus 2016 opa en oma geworden van onze lieve kleinzoon Senn, wat zijn we trots! Toen onze dochter ging samen wonen met haar vriend kwan er dus weer een kamer vrij daar heb ik nu mijn eigen magazijn zodat ik toch veel spulletjes op voorraad kan houden. Op het moment van schrijven is mijn magazijn alweer te klein aan het worden. Over een paar maanden gaat onze zoon ook samen wonen dus wie weet..;)

 

Enkele foto's van het magazijn..

      

Wist je dat...

►Caatje alle artikelen uit het assortiment van Clayre & Eef verkoopt mocht je naar een artikel op zoek zijn en staat het niet in de webshop, neem gerust contact op, ik help je graag!

►Caatje zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal recycled waardoor je je bestelling zomaar in een doos van kappersprodukten kan ontvangen

►Caatje de webshop, inkoop, inpakken en verzenden allemaal zelf doet

►Caatje ondertussen zo'n 6000 bestellingen verwerkt heeft

►Caatje het erg leuk vind om reactie's op het blog te ontvangen :))

►Caatje linkshandig is

►Caatje dol is op chocalade en softijs

►Caatje's lievelings kleur oudroze is

►Caatje met heel veel plezier de webshop runt

 

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, ik probeer regelmatig een leuk nieuw blog met inspiratie en informatie te laten verschijnen.

Tot de volgende keer!

Liefs Carinel van Herpen (Caatje)

 

 

© 2013 - 2024 Caatje`s winkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel